Русия затваря небето си за украински самолети

 

Министерството на транспорта на Русия забранява на украински самолети да използват въздушното пространство на Русия от 25 октомври, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Мярката е взета в отговор на издадената миналата седмица от Украйна забрана за руски полети, посочва АП.

Миналата седмица Украйна обяви също, че затваря въздушното си пространство за руски полети, превозващи военни материали или стоки с двойна употреба.

Най-голямата руска авиокомпания Аерофлот преустанови резервациите на билети за полети до Украйна след 25 октомври, съобщи пресслужбата на превозвача, цитирана от ТАСС. Аерофлот вчера бе официално информиран от украинските власти за забрана на полетите до страната от 25 октомври.

Освен Аерофлот в санкционния списък са още 20 руски авиокомпании. За наложената забрана потвърдиха също Уралските авиолинии, Трансаеро, Глобус и Россия.

На 25 септември украинското правителство забрани полетите на руските авиокомпании, на първо място Аерофлот и Трансаеро, до Украйна и наложи частична забрана за транзитните полети на руски авиолинии през територията на страната. Новината бе съобщена след заседание на кабинета от украинския премиер Арсений Яценюк. Той уточни, че съгласно решение на Съвета за национална сигурност и отбрана руските транзитни полети се забраняват, ако съдържат товари с военно или двойно предназначение или руска военна жива сила, пише БТА.

Мярката е в отговор на забрана за руски полети над Украйна

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/09/29/rusiia-zatvaria-nebeto-si-za-ukrainski-samoleti.277943

 

Източник: http://www.dnes.bg,

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]