Руската S7 Airlines е решена да купи български авиопревозвач

Акционерите на руския авиопревозвач S7 Airlines, която в Русия е известна с бранда "Сибир",   разглеждат възможността да придобият дялово участие в някоя от българските авиокомпании, за да летят между Москва и Европа през Украйна, съобщи ТАСС като цитира  Наталия Филева, която е съсобственик в руския превозвач.  

Изпращаме документи в България за регистрация или покупка на местен превозвач. Украйна е затворена, невъзможно е да се лети до България и сега летим по обиколен маршрут, каза тя. 

По нейните думи на пазара има няколко български авиокомпании, които могат да бъдат продадени. Те всички се продават, каза Филева като допълни, че продавачите засега държат цените нереално високи. 

В същото време подчерта, че въпросът с преминаването над Украйна трябва да се реши сега, защото не е ясно кога правителствата на Русия и Украйна ще постигнат съгласие. В края на 2015 г. Украйна забрани първо двустранните полети до Русия, а след това и транзита. Мярката е резултат от кризата в двустранните отношения, пикът на която беше анексирането на Крим. 

Руската агенция напомня, че българските превозвачи са националният "България ер", а също "Хемус ер", "Ер Виа", BH Air и  Bulgarian Air Charter.

Изявлението на Филема изва на фона на гостуването в Русия на българска делегация, в която влизат министърът на туризма Николина Ангелкова и председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев. Двамата днес участваха в среща в руската Дума, на която популяризираха възможностите за туризъм в България. Министерството очаква руските туристи да се увеличат с 20 – 30% спрямо слабата 2015 г.

Източник : www.dnevnik.bg

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]