Руската S7 Airlines е решена да купи български авиопревозвач

Акционерите на руския авиопревозвач S7 Airlines, която в Русия е известна с бранда "Сибир",   разглеждат възможността да придобият дялово участие в някоя от българските авиокомпании, за да летят между Москва и Европа през Украйна, съобщи ТАСС като цитира  Наталия Филева, която е съсобственик в руския превозвач.  

Изпращаме документи в България за регистрация или покупка на местен превозвач. Украйна е затворена, невъзможно е да се лети до България и сега летим по обиколен маршрут, каза тя. 

По нейните думи на пазара има няколко български авиокомпании, които могат да бъдат продадени. Те всички се продават, каза Филева като допълни, че продавачите засега държат цените нереално високи. 

В същото време подчерта, че въпросът с преминаването над Украйна трябва да се реши сега, защото не е ясно кога правителствата на Русия и Украйна ще постигнат съгласие. В края на 2015 г. Украйна забрани първо двустранните полети до Русия, а след това и транзита. Мярката е резултат от кризата в двустранните отношения, пикът на която беше анексирането на Крим. 

Руската агенция напомня, че българските превозвачи са националният "България ер", а също "Хемус ер", "Ер Виа", BH Air и  Bulgarian Air Charter.

Изявлението на Филема изва на фона на гостуването в Русия на българска делегация, в която влизат министърът на туризма Николина Ангелкова и председателят на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев. Двамата днес участваха в среща в руската Дума, на която популяризираха възможностите за туризъм в България. Министерството очаква руските туристи да се увеличат с 20 – 30% спрямо слабата 2015 г.

Източник : www.dnevnik.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]