RYANAIR ще продава билети по 1 евро, за да не фалира

Ryanair Airlines е готова да продава билети за полети по 0,99 евро, за да осигури работа на екипажите. Това съобщи в неделя изпълнителният директор на превозвача Майкъл О’Лиъри.

„Независимо дали по €9,99, €4,99, €1,99 или по €0,99 евро на пътник, за нас е почти все едно. Най-важната ни задача в краткосрочен план е не да печелим пари, а да върнем работата на пилотите и кабинния екипаж “, цитира думите му Ройтерс.

Според ръководството на компанията, авиоиндустрията ще бъде в упадък до юни 2020 г., след което авиокомпаниите ще възстановят трафика с помощта на големи отстъпки през юли и август.

О’Лири отбеляза, че много жители на северните страни в момента са принудени да се придържат към домашния режим и вероятно ще искат да отидат на почивка, преди децата им да са тръгнали на училище. Той добави още, че цените на полетите няма да се възстановят напълно до следващата година.

Авиоиндустрията във всички страни се оказа една от най-засегнатите от пандемията, след като повечето държави затвориха границите си.

Източник: https://www.bgnovini.eu

ЖП транспорт

Автомати за електронни билети за БДЖ за 400 хил. лв. не е предвидено къде да бъдат монтирани

Д-р Людмил Иванов, председател на Асоциацията по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия; проф. Симеон Ананиев, Асоциация на предприятията в железопътния транспорт, Бизнес старт, 24.02.2021 Автомати за електронни билети за […]

ЖП транспорт

И билетните автомати на БДЖ ли чакат … изборите?

Обществената поръчка за доставка на 30 новопроизведени автомата за продажба на хартиени билети и обработка на електронни безконтактни карти беше обявена от „БДЖ-Пътнически превози“ (БДЖ-ПП) на 30 януари 2020 г. […]