РЖД спира редовните влакове от Москва до София и Будапеща

Компанията „Федерална Пасажерска Компания“ (ФПК), която е собственост на руските железници, отменя редовните влакове до София и Будапеща. Пътуванията в тази посока ще бъдат спрени на 12 декември, а тези в обратна посока – към Русия – на 14 декември, съобщават от ФПК в свое официално изявление, цитирано от ТАСС.
 
От компанията посочват, че причината за спирането на редовните влакове е „във връзка със значителен спад на пътникопотока“ към тези две дестинации. Заедно с това се анулират и продажбата на билети и директните автобуси до двата града.
 
„Федерална Пасажерска Компания“ е основана през 2009 г., като 100% от дружеството е собственост на руските железници. Тя извършва железопътни превози освен вътре в страната и в чужбина. Приходите на ФПК за 2013 г. възлизат на 195,9 млрд. рубли, което е със 7,5% повече от тези за предходната година.
 
Нетната печалба на компанията е в размер на 11,9 млрд. рубли, което регистрира увеличение с 39 на сто спрямо 2012 г. В същото време обаче пасажерите на дружеството са намалели с около 4,9% през 2013 г.
Източник: Econ.bg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]