С 1 млн. лева в Горна Оряховица решават проблема с водоснабдяването на кв. „Гарата“

БДЖ отказва да водоснабдява улици в квартал „Гарата" в Горна Оряховица. Проблемът се оказва сериозен, защото от години фирми и домакинства в района ползват вода, която се подава от местното Локомотивно депо.

Реално държавните железници осигуряват питейна вода на 9 фирми, 7 свои поделения и близо 200 домакинства. Чешмите на тези абонати се захранват с вода от три кладенеца, която се изпомпва, и преди да стигне до домовете и фирмите, се обработва от пречиствателни съоръжения на локомотивното депо.

За проблема се намери решение. Община Горна Оряховица защити проект за водоснабдяване на района пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Той е за включване на абонатите към водопреносната мрежа, която черпи вода от язовир „Йовковци".

Проектът е за 1 002 837 лв. Той предвижда подмяна на част от съществуващите тръби по улиците „Цар Освободител", „Съединение", „Асен Разцветников", „Каймакчалан" и „Иларион Макариополски". Всички абонати от тези улици ще бъдат превключени към водопроводната мрежа на „ВиК Йовковци".

Ще бъде изградена водопроводна мрежа с обща дължина 3059 м. Ще се подменят съществуващите и ще се изградят нови сградни отклонения, ще се монтират пожарни хидранти.

След приключване на изкопните работи пътната настилка ще бъде възстановена. Предстои избор на изпълнител на обекта, посочват от Община Горна Оряховица.

http://www.crossdisplay.bg/crossdisplay.php?mil=VgpXDk5BDlQMEhFFBhYIBUcKQlsHDxJQCQlWEQpGX1INEgVGQVtXDlMSX0VZXFtDVwYCUwUBCFQbAhEJBA9HBlZEDVAXCUdYBQpGB1NVQ1oY

 

Мъж оцеля под колелата на влак | | 03.02.2016 00:00 | Монитор | стр. 7 |

34-годишен старозагорец по чудо оцеля, след като падна върху жп коловозите и над него преминаха локомотив и два вагона. Инцидентът е станал около 16,20 часа вчера, разказаха очевидци, които видели как от перона на четвърти гаров коловоз пред пристигаща пътническа композиция пада мъж. Локомотивът, теглещ пътническите вагони от композицията за Ямбол, се движел със скорост от около 40 км /ч, което позволило на машиниста да спре секунди по-късно. Потъналият в кръв мъж сам излязъл изпод колелата. Пред пристигналия по спешност екип на ЦСМП – Стара Загора, човекът разказал, че внезапно му прилошало и загубил равновесие. При прегледа не са установени фатални за живота и здравето травми.

Източник : www.crossdisplay.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]