Самолет се разби на летище „Внуково“ в Москва, загинал е директорът на петролния гигант „Тотал“

Най-малко петима души са загинали при разбиването на частен самолет на московското летище „Внуково”. Сред тях е и директорът на френската петролна компания „Тотал” Кристоф дьо Маржери, предаде Интерфакс.
 
Самолетът „Фалкон” е летял от Москва до Париж. Машината е паднала при излитане, защото се ударила в снегорин. Самолетът се е врязал в снегорина по време на рулирането. След сблъсъка е имало пожар, но не и експлозия, а огънят е бил потушен бързо. По време на катастрофата самолетът не бил отделен от земята.
 
Разследването на самолетната катастрофа ще бъде проведено от междуправителствената авиационна комисия и от федералната агенция за въздушния транспорт Росавиация. Вече са взети показания от персонала на летището. 
 
Ръководството на летище "Внуково" официално потвърди смъртта на главния директор на френската петролна компания „Тотал” Кристоф дьо Маржери, предаде Ройтерс.
Източник: Novinite.bg
ЖП транспорт

Скопие обяви жп линията до България за „ключов проект“ и задели за нея €29 млн.

Изграждането на жп линията от Северна Македония до България ще е „ключов проект“ за следващата година. Това обяви транспортният министър на страната Благой Бочварски на пресконференция в столицата. Бочварски каза, […]