Самоуправляващата се кола на Google катастрофира

Автономният автомобил на интернет гиганта Google се е сблъскал с градски автобус в близост до централата на компанията в Силициевата долина в САЩ.

 

Инцидентът е станал на 14 февруари в Маунтин вю, Калифорния, като никой не е пострадал при сблъсъка. Катастрофата е станала, когато автомобилът Lexus RX450h, оборудван със сензори и камери, се опитал да заобиколи чували с пясък, оставени на улицата. Тогава той се ударила от дясната страна на преминаващ нископодов съчленен автобус модел New Flyer series 2300. Автомобилът на Google се е движел с 3 км/ч, докато скоростта на движение на автобуса е била около 25 км/ч.

„Тестовият водач на автомобила е видял приближаващият автобус в огледалото си за обратно виждане, но е помислил, че шофьорът му ще спре, за да пропусне автомобила на Google да мине пред него”, са казва в протокола от произшествието.

От Google съобщиха, че носят „известна отговорност за инцидента” и че са „променили софтуера на автомобила” след него. Те допълниха още, че за шест години на изпитания с автономни автомобили досега са имали 14 инцидента, но това е първият, който е официално документиран от съответните органи.                                                                                                                                    Източник : www.logistika.bg

 

 

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…