Седем континента със седем кораба в най-дългия круиз

Най-дългото круизно пътуване около света започва на 10 януари 2017 г. На тази дата круизният кораб "Маасдам" на компанията Mundy Cruising ще потегли със своите 1258 пасажери от кея в Маями в обиколка на всичките седем континента на земното кълбо.
Пътуването ще се осъществи с общо седем кораба като няма да е непрекъснато, а пътниците ще могат да се връщат до вкъщи за кратка почивка, пране и пренареждане на багажа разказват организаторите на пътуването.
Програмата предвижда първият посетен континент да е Южна Америка, където туристите ще посетят Мачу Пикчу, ще видят загадъчните рисунки на Наска, ще навлязат в джунглата по течението на Амазонка и ще вдигнат очи към статуята на Христос Спасителя над Рио де Жанейро.
На 4 май от Атина започва европейското пътуване с кораба "Нотика", което ще обиколи бреговете на континента, омивани от Средиземно, Балтийско море и Северния ледовит океан. Крайната точка е Саутхемптън, а сред спирките по маршрута са Амалфи, Санкт Петербург, Исландия.
За 30 август е насрочено пътуването край бреговете на Северна Америка, където пътниците ще посетят Ванкувър, Аляска, Сан Франциско, ще преминат през Панамския канал и ще продължат към Коста Рика, Нова Англия и Квебек.

На 21 октомври в Сидни е стартът на плаването край бреговете на Австралия, а в началото на декември – посещението на Африка. По маршрута са предвидени спирки и на Сейшелите и на Малдивските острови, Дубай, Абу Даби и Оман.
По време на антарктическото лято – от 23 януари 2018 г., от Ушуая започва покоряването на Антарктида, а през март пътешествениците ще се насочат към Азия.
Началната цена е 125 хил. паунда на човек, включително самолетните трансфери с бизнес класа, се вижда от обявата на сайта на компанията.

Източник : www.dnevnik.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…