Седма национална конференция по пътища с международно участие

 

От 8 до 12 октомври 2014 г. в хотел „Иберостар” в кк Слънчев бряг ще се проведе 7-ата национална конференция по пътища, организирана от УАСГ, катедра „Пътища” и Агенция „Пътна инфраструктура”. Конференцията е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и в партньорство с Камарата на строителите в България, Българската браншова камара „Пътища”, Българската браншова асоциация „Пътна безопасност ” и Сдружението на пътните инженери и консултанти.

Водеща тема на седмото издание на конференцията е „Пътни настилки”. Очакват се анализи и доклади от изявени български специалисти и преподаватели от Техническия университет в Дрезден.

За немския опит в оразмеряването на асфалтовите настилки ще говори проф. д-р инж. Фромут Велнер в сесията с модератор: проф. д-р инж. Иван Трифонов, а за оразмеряването на бетоновите настилки инж. Стефан Виларт в сесията с модератор: проф. д-р инж. Николай Михайлов.

Г-н Карл-Хайнц Айхле, гл. експерт в пътното строителство на фирма АММАНН, която е и генерален спонсор на събитието, ще изнесе доклад на тема: „Качество от началото – опит от практиката за практиката” в сесията „Строителство и поддържане на пътищата” с модератор: проф. д-р инж. Петър Стефанов. В тази сесия участие ще вземат и проф. д- р инж. Николай Михайлов, доц. д-р инж. Весела Филипова, ас.инж. Ванина Попова, доц. д-р инж. Валентин Николов с тема: „Студено рециклиране на място- практиката в България”, ас. Инж. Марин Дончев, инж. Деян Узунов, инж. Инго Шесонка с тема: „Експертни решения за пътната метеорология” и инж. Боян Тодоров с тема: „Влагане на фрезован асфалт в асфалтовите смеси и полагане на асфалт при ниски температури”.

Важен акцент на конференцията по пътища през 2014 г. ще бъде „Пътната безопасност ”. Модератор на панела е проф. д-р инж. Румен Миланов, който ще представи докладите на проф. д-р инж. Маурицио Тира „Новости в пътната безопасност ” и „Споделено пространство” на арх. Диен Вирсма. От българска страна ще докладват проф. д-р инж. Стойо Тодоров и инж. Маргарита Иванова на тема: „Пасивни мерки за пътна безопасност при пресичане на железопътен прелез“, инж. Алексии Кесяков, г-н Николай Иванов, инж. Петко Табаков и доц. д-р инж. Д. Симеонов.

Геотехнически изследвания и управление на пътната мрежа е сесията с модератор инж. Живко Недев. Участие ще вземат инж. Милутин Гашевич от Сърбия с тема на доклада: „Управление, финансиране и поддържане на пътищата в Република Сърбия“, от българска страна: доц. д-р инж. Владимир Костов с тема: „Други съвременни методи за контрол при изпълнение на насипи“, доц. д-р инж. А. Тоцев и н.с. инж. Албена Радева. Желаещите да присъстват на конференцията е необходимо след заплащане на таксата за участие да попълнят и изпратят заявка в електронна форма на проф. д-р инж. Иван Трифонов на адрес: conferencia. roads@gmail.com. Формулярът за попълване може да се изтегли от www.uacg.bg.

Източник: Строителство градът, 29.09.2014г.