Севастопол възобнови фериботната връзка с Турция

 

Крим възобнови фериботната връзка с пристанищата в Турция. Както съобщиха от департамента за приоритетните проекти на правителството на Севастопол, между пристанищата на Севастопол (залива Камишовая) и Зонгулдак (Турция) по линията на оператора Sevastopol Shipping извършва курсове фериботът „Варяг“.

В момента това е единствената пряка фериботна връзка между Крим и Турция с използването на кораб, върху който автомобилната и железопътната техника се натоварват самостоятелно.

Представителите на Sevastopol Shipping заявиха, че чрез фериботната връзка в Крим ще бъдат внасяни строителни материали, плодове и зеленчуци, както и потребителски стоки.

По отношение на Крим действат редица санкции, и по-точно, на корабите на страните, въвели санкции срещу Русия, е забранено да акостират на кримските пристанища, освен в аварийни ситуации. По-рано Европейският съюз призова Турция, която се отказа от подобна политика, да не подкопава „единството на санкциите“.

Турция вече десет години води преговори за присъединяване към ЕС, но въпросът за разделението на остров Кипър, както и протестът на някои страни от Евросъюза срещу членството на Турция възпрепятстват този процес.

Източник: http://www.cross.bg, 06.08.2015г.

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]