Шанхай ускорява зелените инициативи в транспортния сектор

Шанхай ще ускори използването на зелена енергия в сектора на транспорта в периода на 14-ия петгодишен план (2021 – 2025 г.), съобщиха местните транспортни власти.

Бюрото по пътен транспорт обяви, че Шанхай ще засили популяризирането и приложението на енергоспестяващи превозни средства и такива с нови енергии през следващите пет години.

Всички нови и модернизирани автобуси и таксита ще използват нови енергии, а процентът на електрическите автобуси в града се очаква да достигне 96% до 2025 г.

Градът ще ускори също инсталирането на зарядни колонки, насърчи използването на чиста енергия, като втечнен природен газ и водород за товарни превозни средства и проучи стартирането на пилотни автономни автобусни маршрути.

Представител на бюрото каза, че успоредно с адаптирането към нарастващите нужди от превоз, Шанхай ще ускори изграждането на зелена и нисковъглеродна система за транспортни услуги, като оптимизира енергийната структура, насърчи иновацията и повиши ефективността на управлението.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…