Шофьорите на Uber в Москва – само с лиценз за пътнически превози

Само лицензирани за извършване на пътнически превози шофьори ще може да използва Uber в Москва, съобщават от Министерството на транспорта на руската столица.

Двете страни подписаха споразумение по-рано днес, а целта му е безопасността на ползващите публичната услуга и подобряване на нейното качество, става ясно още от изявленията след церемонията. 

Uber ще има срок от 90 дни да изпълни новото изискване. В допълнение компанията за споделено пътуване ще трябва да изпраща и информация за курсовете до Центъра за организация на пътното движение в Москва.

Тя няма да съдържа лични данни за пътуващите, но ще помогне за подобряване на работата на транспортната система, анализа на потока и натоварването на пътищата в мегаполиса.

Аналогични споразумения бяха подписани между местната власт в Москва и други компании, предлагащи подобни на Uber услуги – Яндекс Такси и GetTaxi, която през миналата година промени името си на Gett.

„Таксиметровите услуги станаха важна част от градската транспортна система и в днес за обезпечаване на безпроблемната работа на този вид транспорт работят над 60 хил. души“, коментира зам.-кметът на Москва Максим Ликсутов.

Стремежът на Uber е да бъде част от транспортната система на руската столица и алтернатива на личните автомобили, коментира от своя страна генералният мениджър на Uber в Русия Дмитрий Измайлов.

„В това отношение Москва има значителен потенциал“, каза още той при подписването на споразумението.

Източник : www.investor.bg

ЖП транспорт

Много скъпо. Много бавно. Много опасно. Що е то? БДЖ трябва да умре…

Какво се случи след – продължение на историята от 2016 г. Компания Български държавни железници (БДЖ) e един от редовните сюжети на „Черната книга на правителственото разхищение“. Годишното издание им посвети […]

Автомобилен транспорт

Руска тройка на върха

Днешната, втора част от маратонския етап би могла да компенсира онези, които са били предпазливи вчера, през първата част. Освен удоволствието от преминаването на пясъчните, а след това и на […]

Автомобилен транспорт

DAKAR 2021 – второ действие

Равносметка на останалите в надпреварата след „ходенето по мъките“ от предишните 6 дни: в Етап 7, Хаил – Сакака, днес потеглиха 88 мотоциклетисти (96 стартираха в Етап 1), 14 (16) […]