Шофьорите на Uber в Москва – само с лиценз за пътнически превози

Само лицензирани за извършване на пътнически превози шофьори ще може да използва Uber в Москва, съобщават от Министерството на транспорта на руската столица.

Двете страни подписаха споразумение по-рано днес, а целта му е безопасността на ползващите публичната услуга и подобряване на нейното качество, става ясно още от изявленията след церемонията. 

Uber ще има срок от 90 дни да изпълни новото изискване. В допълнение компанията за споделено пътуване ще трябва да изпраща и информация за курсовете до Центъра за организация на пътното движение в Москва.

Тя няма да съдържа лични данни за пътуващите, но ще помогне за подобряване на работата на транспортната система, анализа на потока и натоварването на пътищата в мегаполиса.

Аналогични споразумения бяха подписани между местната власт в Москва и други компании, предлагащи подобни на Uber услуги – Яндекс Такси и GetTaxi, която през миналата година промени името си на Gett.

„Таксиметровите услуги станаха важна част от градската транспортна система и в днес за обезпечаване на безпроблемната работа на този вид транспорт работят над 60 хил. души“, коментира зам.-кметът на Москва Максим Ликсутов.

Стремежът на Uber е да бъде част от транспортната система на руската столица и алтернатива на личните автомобили, коментира от своя страна генералният мениджър на Uber в Русия Дмитрий Измайлов.

„В това отношение Москва има значителен потенциал“, каза още той при подписването на споразумението.

Източник : www.investor.bg

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]

ЖП транспорт

Общият език за европейските машинисти: допълнително препятствие или решение?

март 25, 2023

Европейският железопътен сектор остава разделен: трябва ли да има общ език за трансгранични влакови операции за персонал като машинисти, персонал и ръководители на движението? Забележителното е, че товарната асоциация ERFA, […]