Шофьорите на Uber в Москва – само с лиценз за пътнически превози

Само лицензирани за извършване на пътнически превози шофьори ще може да използва Uber в Москва, съобщават от Министерството на транспорта на руската столица.

Двете страни подписаха споразумение по-рано днес, а целта му е безопасността на ползващите публичната услуга и подобряване на нейното качество, става ясно още от изявленията след церемонията. 

Uber ще има срок от 90 дни да изпълни новото изискване. В допълнение компанията за споделено пътуване ще трябва да изпраща и информация за курсовете до Центъра за организация на пътното движение в Москва.

Тя няма да съдържа лични данни за пътуващите, но ще помогне за подобряване на работата на транспортната система, анализа на потока и натоварването на пътищата в мегаполиса.

Аналогични споразумения бяха подписани между местната власт в Москва и други компании, предлагащи подобни на Uber услуги – Яндекс Такси и GetTaxi, която през миналата година промени името си на Gett.

„Таксиметровите услуги станаха важна част от градската транспортна система и в днес за обезпечаване на безпроблемната работа на този вид транспорт работят над 60 хил. души“, коментира зам.-кметът на Москва Максим Ликсутов.

Стремежът на Uber е да бъде част от транспортната система на руската столица и алтернатива на личните автомобили, коментира от своя страна генералният мениджър на Uber в Русия Дмитрий Измайлов.

„В това отношение Москва има значителен потенциал“, каза още той при подписването на споразумението.

Източник : www.investor.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]