Ще преименуват спирките в Пловдив

До края на 2016 г. имената на всички спирки на градския транспорт в Пловдив ще бъдат сменени.

Грешките по отношение съобщаването на спирките в градския транспорт се дължат на факта, че те са компютърно преведени и озвучени, но постъпват и много сигнали от граждани за имена на спирки и вече несъществуващи на местата им обекти.

„Когато транспортният проект бъде окончателно предаден за управление на община Пловдив, ще има възможност да се внесат необходимите корекции,“ уточни кметът на града Иван Тотев. Пакет от предложения с новите имена ще бъде внесен в Общинския съвет. По думите на кмета много сложно се работи с испанската фирма изпълнител на транспортния проект на Пловдив.

От 1 януари 2017 г. ще влезе в сила и новата разширена транспортна схема, като ще има удължаване на линиите извън границите на Пловдив, например до Индустриалната зона „Радиново“, както и до селата Брани поле и Труд. В общината се събират данни за броя на автомобилите в града, както и на пътниците в градския транспорт.                                                 

Източник : www.kamioni.bg

 

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…