Ще усвоим 95% от средствата по ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

Инвестираните средства по ОП "Транспорт" 2007 2013 г. в края на програмния период ще достигнат близо 95%. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на обходния път на Монтана. По думите му, това е висок процент на усвояване, като се има предвид големия финансов ресурс на програмата и сложността на инфраструктурните проекти.

Изграждането на обходните пътища на Монтана и Враца, които бяха построени с пари от програмата, са част от последователната ни политика, която провеждаме за повече инвестиции в Северозападния регион на страната, каза Ивайло Московски. 

Той допълни, че с изграждането на конкурентна инфраструктура ще бъдат привлечени инвестиции и региона ще добие изцяло нов облик. Министър Московски посочи, че трафикът по Дунав мост 2 се е увеличил 4 пъти от предварително заложените параметри и е изключително важно прилежащата инфраструктура също да бъде рехабилитирана и изградена.

На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, представители на местната и изпълнителната власт.

Проектът се финансира със средства от Оперативната програма "Транспорт" 2007-2013 г. Изпълнител на обекта е Обединение "Обход Монтана", а стойността на договора за строителство е 46 572 618,11 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от Обединение "Ен Ар – Инфрам – 2" и е на стойност 1 512 000 лв. с ДДС.

Източник: www.economic.bg

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]