Си Би Ес: Черните кутии на самолета на „Иджипт еър“ са открити

Черните кутии на катастрофиралия в четвъртък самолет А320 на египетската авиокомпания "Иджипт еър" са открити, съобщи в събота през деня телевизия Си Би Ес като се позова на източници от правителството на Египет. Това информира агенция ТАСС, цитирана от БТА.

От медията съобщават, че черните кутии се намират в района на гръцкия остров Карпатос, където бяха намерени първите отломки от лайнера и някои предмети – собственост на пътници и че в момента издирвателните екипи правят опити за изваждането им.

Египетското министерство на гражданската авиация обаче заяви, че сега не може да потвърди информацията, че са намерени бордовите самописци, съобщи телевизия "Ан Нахар" часове по-късно, цитирана от БТА. "Разпространяваната информация, че е открита черна кутия от самолета, засега не се потвърждава", заяви министерството. В изявлението се посочва, че въоръжените сили на Египет са "единствената страна, която осведомява министерството по въпроса като участник в издирвателната операция".

Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 километра от египетския бряг. Машината рязко изгуби височина, направи няколко завоя, после падна във водата.

На борда имаше 66 души – 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни, повечето египтяни и французи.

Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета минути преди катастрофата. Френското бюро за авиационни разследвания и анализи БЕА потвърди информацията.

Източник : www.dnevnik.bg

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]

Автомобилен транспорт

По разпореждане на вицепремиера Христо Алексиев беше направена проверка на организацията на работа на ГКПП „Дунав мост 2“

По разпореждане на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев зам.-министър Николай Найденов направи проверка на организацията на работа на ГКПП „Дунав мост 2“. Причина за инспекцията е […]