Сигнали срещу нагли шофьори и по интернет

Пътната полиция вече ще приема сигнали срещу неизряден шофьор и по интернет, съобщи Нова телевизия.

Досега сигналите за нарушения се приемаха само на място, което отказваше много хора да го правят. И въпреки това, подадените за миналата година сигнали са около 600. С въвеждането на новата онлайн система се очаква броят им значително да се увеличи. 

След подаването на сигнала, придружен от снимка или клип, пътните полицаи ще направят проверка и ще издават актове. За да е валиден сигналът обаче, има две условия. Едното е записът да е ясен, а второто – подателят да стане свидетел.

Преди месец от МВР решиха да махнат знаците за радари на пътя. Досега пътните полицаи бяха задължени да слагат знак при всяка проверка с радар на пътя. Табелата се слага на различно разстояние в зависимост от типа на пътя, като в градски условия например се поставя на 80-100 метра преди мястото на заснемане. 

Според МВР обаче така шофьорите спазват ограниченията само където знаят, че са следени с камери. И затова инцидентите зачестяват.

 Източник : www.dnes.dir.bg

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…