Силен трафик и задръствания след празниците

Днес се очаква засилен трафик и от 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа, предаде Дарик. 
От Пътната агенция въвеждат временна организация на движението и съветват шофьорите да използват алтернативни маршрути, заради ремонтите на "Хемус" и "Тракия", обясни Денислав Пейчев от Пътната агенция.
 
На 6 май на път 1-1 Е-79 от 12:00 до 19:00 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник-София.
Движението по виадуктите „Елешница" и „Бебреш" на АМ „Хемус" днес ще преминава в две ленти в посока София и една лента в посока Варна.
На АМ „Тракия" е ограничено движението от км 5 + 650 до км 11 + 900. На 6 май в този участък движението ще се осъществява в две ленти в посока София и една лента в посока Бургас. Ограничено е движението в дясното платно на отсечките от км 60 + 600 до км 62 + 900 и от км 80 + 950 до км 89 + 500 на АМ „Тракия" и ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока София.
 
Очаква се интензивен трафик по АМ „Тракия" и „Хемус" и път 1-1 Е-79 в участъка София-Кулата.
От Пътната агенция препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на Пътна полиция. Препоръчват още да използват алтернативни маршрути за „Хемус" и „Тракия", а именно да минават през проходите „Петрохан", „Шипка", „Троянски", „Републиката" и подбалканския път.
Източник: Economic.bg