Скална маса падна върху локомотивът на влака от Варна за София

Локомотивът на бързия влак от Варна за София е ударен от скална маса по време на преминаването му в участъка Мездра юг – Зверино, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Около 11.40 часа локомотивът на бързия влак № 2610 от Варна за София е ударен от скална маса, която пада по време на преминаването на влака в участъка между гарите Мездра юг и Зверино. Вследствие на удара локомотивът е излязъл от релсите с едната си колоос.

При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. В композицията са пътували 194 пътника, които ще бъдат превозени с друг влак. Представители на ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура” пътуват в момента към мястото на инцидента.

При подобен инцидент миналата седмица дерайлира и теснолинейката между Добринище и Септември.
 
От 10:30 ч в два участъка е прекъснато движението на влакове, съобщават от БДЖ. Без движение е жп линията от Варвара до Добринище заради обилния сняг.
 
От 9:15 ч. е прекъснато и движението на влаковете в между гарите Генерал Тодоров и Петрич поради пропадане на железния път. Река Струмешница е придошла и е подкопала насипа на моста, по който се движат влаковете. 
Поради все още влошените метеорологични условия железопътната инфраструктура остава под наблюдение.
 
Източник: focus-news.net