Слух или истина: Готвят ново разширяване на платената зона за паркиране в София

От „Център за градска мобилност” ЕАД е внесено предложение за разширяване на платените зони за паркиране в район „Триадица” и обособяване на „Зелена зона” в ж.к. „Иван Вазов”, поради липсата на места за паркиране около училища, детски градини и обществени сгради в района. Това твърди в рубриката „Моята новина” на Нова телевизия Иван Морфов. Район „Триадица” ще проведе широка информационна кампания, за да запознаем жителите на района с плюсовете и минусите от въвеждането на платеното паркиране, като ще се съобразим с мнението на живеещите в района на ж.к. „Иван Вазов”, обещават от общината.

Окончателното решение за разширяването на зелената зона за паркиране, след обществено допитване и проведено публичното обсъждане с живущите в ж.к. „Иван Вазов” в район „Триадица” ще бъде представено в Столичен общински съвет. След обработването на данните от допитването ще бъде е направено предложение дали в ж.к. „Иван Вазов” да бъде въведена за зелена зона.

БЛИЦ се свърза с пресцентъра на Столична община, откъдето отговориха, че към момента няма внесено официално искане за разширяване на "Зелена зона". Дори да има такова, то трябва да мине по реда си – след одобрение от Общинския съвет, следва обсъждане от гражданите в района и евентуално приемане. 

Слухове за разширяване на платената зона пълзят от години, дори бе показана карта, която засягаше и голяма вътрешна зона от квартал "Лозенец" след бул. "Евлоги Георгиев".

Източник : www.blitz.bg

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]