София вдига тройно таксата за регистрация на таксита

Тройно по-висока такса ще плащат за регистрация шофьорите на таксита в София. Вместо досегашните 50 лв. услугата вече ще струва 150 лв. за автомобил.

Документът обаче ще важи не една година, а три.

Това става ясно от промени в наредбата за общинските такси и услуги, която е качена на сайта на Столичния общински съвет.

В проекта се посочва, че мотивите за промяната са новите правила в Закона за автомобилните превози, с които се въвежда минимален срок на разрешенията от 3 г. Записано е, че последната актуализация на цените на услугата от 2008 г., а е въведен нов софтуер, допълнителна защита на документите срещу фалшификация и част от стоянките заемат места в синята и зелената зона, за които гражданите плащат престой за паркиране, а такситата ги ползват безплатно.

Променят се и цените за издаване на дубликат на разрешението, холограмен стикер и 2 светлоотразителни идентификационни номера за таксиметров превоз. Вместо 30 лв. за услугата вече ще се плащат 90 лв.

С нови цени ще е и издаването само на дубликат на разрешението – за първо издаване ще се плаща 60 лв., за второ – 120 лв. , и за трето – 150 лв.

По данни на Столичната община в София има регистрирани около 6000 таксита.

Източник : www.24chasa.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…