Спасителите от БУЛСАР с нов учебен център

След близо петгодишно прекъсване неправителствената доброволческа спасителна организация "БУЛСАР" е с нов учебен кабинет, се похвалиха от нея пред transportal.bg. Обзаведения с нова техника център се намира в сградата на Висшето военноморско училище във Варна и е оборудван с техника, която освен за обучение може да служи за координиране на дейности по търсене и спасяване в морето.
Спасителите получиха и нов софтуер по време на проведената конференция "Автоматизирани системи за планиране на морски спасителни операции".
"След проведените разговори с колегите от Украйна, Естония и Румъния стана ясно, че страната ни все още изостава значително в областта на морското търсене и спасяване, включително и като съвременни системи за планиране и изпълняване на спасителни операции. Да се надяваме, че с нашия нов център ще можем да компенсираме донякъде това изоставане", коментира пред медията ни капитан Никифор Герчев, председател на БУЛСАР.
 

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…