Спедитори и академични преподаватели обучават гимназиални учители

Центърът за професионално обучение към Националното сдружение на българските спедитори (НСБС) проведе курс за учители. Лекциите изнесоха представители на спедиторската и логистична практика и академични преподаватели в същата област, които имат активно участие в разработването на Държавния образователен стандарт (ДОС) за професията „Спедитор-логистик”. Целта на практическото обучение бе да подпомогне учителите в професионалните гимназии при подготовката им за преподаване на включените в стандарта знания, умения и компетенции в областта на спедицията и логистиката.

Продължителността на обучението бе 32 учебни часа, половината от които бяха проведени присъствено, а останалата част онлайн в електронна платформа за обучение. В курса участваха 10 учителя от градовете Елин Пелин, Пловдив, Разград, Рудозем, Свищов, Сливен и София.

Обучаващи в курса бяха доц. д-р Момчил Антов, директор на НСБС и преподавател в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ (митническо представителство), доц. д-р Борислав Арнаудов, УНСС (автомобилна и железопътна спедиция), проф. д-р Христина Николова, УНСС (въздушна спедиция и воден и мултимодален транспорт), както и Цветин Тодоров, председател на УС на НСБС и управител на Алог ООД (складова логистика).

Logistika.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…