Спедиторите от „Трансексперс“ празнуват 25-тата годишнина на компанията

Една от най-големите логистични компании в България – „Трансекспрес“ днес празнува 25 годишен юбилей. Компанията е основана през далечната 1991 г., като през следващата година става члена на Националното сдружение на Българските спедитори. През годините компанията се разраства, създава дъщерни дружества за складова дейност и автомобилни превози. Става и член на редица международни и български бизнес организации. Последният и най-голям проект на „Трансекспрес“, който се изпълнява в момента, е проектирането и строителството на интермодален терминал на гара Волуяк.

Управител на „Трансекспрес“ е Иван Петров, който  е на този пост още от създаването на компанията през 1991 г. Той е доктор по икономика от УНСС, София и е специализирал в областта на международния транспорт, спедиция и логистика в САЩ, Австрия, Германия и Русия.  Той е старши зам. председател на ФИАТА, председател на Регионален институт Европа и председател на работната група по ж.п. превози /ЮИЦ/ на ФИАТА. Иван Петров е генерален секретар на КЛЕКАТ и председател на Института по железопътни превози в тази организация. Той е председател на съвместната работна група ЮИЦ/ФИАТА, където членуват железопътни и логистични компании. Той е член на Консултативния комитет на Президентите на Балканските Асоциации на спедиторите.

Официалното тържество ще се състои довечера в хотел „Кристал палас“, като се очаква на него да присъства елита на българските и международните транспорт и логистика.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…