Спирка „Товарна гара“ – мизерия в очакване на влака!

В бунище се превръща районът на ЖП спирката край Товарна гара в Русе. Пътниците, които вземат влак оттам са предимно студенти, заради близостта с Русенския университет. Не липсват обаче и възрастни хора, които пътуват до селата, често натоварили багажа си на колички.

Тъй като там няма изграден перон с лесен достъп, на хората им се налага да вървят по камъните. Те дори не се надяват нещо да се промени, тъй като става дума за ЖП спирка, за която трудно биха се намерили пари да бъде обновена.

Силно впечатление прави, и че наоколо е пълно с боклуци, най-вероятно изхвърлени от пътниците или направо от влака или докато чакат на спирката.

Направихме запитване до Общината кой има ангажимент да поддържа района на ЖП спирката. Оказа се че тя попада в сервитута на компанията, която се грижи за инфраструктурата. След сигнала на КИС 13, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева изпратила комисия с представител на железопътната компания, която да извърши проверка на място.

Имаме уверението, че районът на ЖП спирката ще бъде почистен до вторник идната седмица. Ние ще следим дали това ще се случи.

Източник : www.dunavmost.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]