Спогодба с Турция за автобомилните превози зацикли

Все още не е подписана спогодбата, която трябваше да уреди отношенията между българските и турските превозвачи, съобщи вчера транспортният министър Данаил Папазов. Първоначално от министерството се ангажираха това да стане до края на април, но срокът беше неколкократно отлаган.
 
Папазов обясни, че не се е стигнало до споразумение заради противоречия между браншовите организации от двете страни. Първоначално се обсъждаше да отпаднат всички разрешителни, без тези, които са от и за трети страни. Българските превозвачи обаче настояват да бъде максимално облекчен точно този режим.
 
“Двете министерства сме създали ред, по който да се издават разрешителните. В момента има разрешителни от всички видове”, каза Папазов. Според бранша това е временно решение.
 
Източник: в.Труд
Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]