Стачка на Lufthansa отменя 200 полета в Германия

Германската авиокомпания Lufthansa отмени 200 полета през заради стачка на пилотите, насрочена за по-късно през деня, съобщава „Бизнес Инсайдър“.
 
Засегнатите пътници са около 25 000 като отменените полети са предимно вътрешни и регионални, опериращи от най-голямото летище на компанията в Германия – това във Франкфурт.
 
Стачката на пилотите е организирана за между 17 и 23 часа местно време. Профсъюзът на пилотите Кокпит, който е в конфликт с ръководството от месеци, са недоволни от плановете на Lufthansa за промяна на политиката за ранно пенсиониране.
 
В момента служителите могат да се пенсионират най-рано на 55-годишна възраст. Пилотите не са съгласни с предложението за вдигане на минималната пенсионна възраст и включването им във финансирането на собствените им пенсии.
 
От авиопревозвачът обещават, че ще направят всичко възможно, за да минимизират последиците от стачните действия за клиентите.  
Източник: Econ.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]