Стачка на Lufthansa отменя 200 полета в Германия

Германската авиокомпания Lufthansa отмени 200 полета през заради стачка на пилотите, насрочена за по-късно през деня, съобщава „Бизнес Инсайдър“.
 
Засегнатите пътници са около 25 000 като отменените полети са предимно вътрешни и регионални, опериращи от най-голямото летище на компанията в Германия – това във Франкфурт.
 
Стачката на пилотите е организирана за между 17 и 23 часа местно време. Профсъюзът на пилотите Кокпит, който е в конфликт с ръководството от месеци, са недоволни от плановете на Lufthansa за промяна на политиката за ранно пенсиониране.
 
В момента служителите могат да се пенсионират най-рано на 55-годишна възраст. Пилотите не са съгласни с предложението за вдигане на минималната пенсионна възраст и включването им във финансирането на собствените им пенсии.
 
От авиопревозвачът обещават, че ще направят всичко възможно, за да минимизират последиците от стачните действия за клиентите.  
Източник: Econ.bg
ЖП транспорт

Товарните влакове между Турция и Китай вече се движат редовно по график

Първият Китай-граница влак от Турция тръгна на 4 декември миналата година, а вторият току-що пристигна в централно разположения китайски хъб. Услугата ще работи два пъти месечно. Това е положителен старт […]

ЖП транспорт

Flixmobility с жалба пред Европейската комисия против държавна помощ на ДойчеБан

FLIXMOBILITY, германското дружество с отворен достъп Flixtrain и автобусния оператор на дълги разстояния Flixbus, подаде официално оплакване пред Европейската комисия (ЕК) за милиарди евро държавни помощи, предоставени на германския железопътен […]