Stadler представя клас 88 локомотив за DRS

IRJ в InnoTrans 2016: Щадлер официално започна новата EuroDual локомотив двупосочен режим за британския оператор Директни железопътни услуги (DRS) при InnoTrans на 20 септември.

Десет от локомотивите, определен клас 88 във Великобритания, са били построени от Albuixech растение Stadler Rail Валенсия, който Stadler, придобито от VOSSLOH миналата година. Локомотиви, финансирани от Beacon Rail Лизинг, бяха поръчани през 2013 г. и са развитие на електро-дизел на по-ранната EUROLIGHT Великобритания (клас 68), 34 от които вече са продадени на DRS (чрез Beacon). Двадесет и пет класа 68s сега са в експлоатация.

Новият клас 88 е 4 MW електрическа и 708kW дизелов локомотив използване на CAT C27 двигател и ABB тягово оборудване. Локомотивът има стоманен корпус, включващ монокок конструкция.

Щадлер разкри по време на представянето на класа 88, че нов шест-ос двоен режим локомотив прототип с изход 7MW в електрически режим и 3 MW при дизел мощност се строи във Валенсия.

Новият локомотив ще споделя някои компоненти със съществуващата Euro4000 проектирането, включително талиги, но ще включва нов дизайн каросерия. Stadler очаква новият двоен режим локомотив, който ще се предлага и двете четири и шест-осови варианти, за да замени дизайна Евро 4000 в бъдеще.

Г-н Нийл Бенет, управляващ директор на Beacon Rail Лизинг каза, че Beacon вижда локомотиви двоен режим като ключов перспектива за растеж както във Великобритания и континентална Европа.

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]