Столична община отделя 2мл.лв. за ремонт на вътрешно квартални улици

Малко над 2 млн. лв. ще бъдат отделени от Столична община за ремонт на вътрешноквартални улици. Това стана ясно по време на инспекцията на ремонта на ул. „Иван Багрянов”, на която присъства Любомир Христов, заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни, комуникации".
 
Към днешна дата над 35 улици в града вече са реконструирани и пуснати в експлоатация. По думите на заместник-кмета, те се избират по приоритет и предложение на районните администрации. В момента продължава изпълнението на проекти, които са свързани с цялостния ремонт на улиците в район „Лозенец”, „Студентски и „Нови Искър”. Любомир Христов уточни, че предстои да бъде изградено улично осветление, нови тротоари и нова дъждовна канализация.
 
Стремежът е да се обвърже цялостно изпълнение на различните програми, за да има завършен продукт накрая. За Столична община е приоритет, където е необходимо и има съществуваща относително добра настилка, да се изкърпват дупките, с тенденция поетапно да се реализира цялостно проекти за рехабилитация. Цялостното изграждане и рехабилитацията на улиците се изпълняват на база анализи, свързани със сигнали на граждани, на наблюдение на районните администрации и дирекция „Транспортна инфраструктура.
 
Стана ясно още, че до края на октомври ще приключат дейностите по всички улици, по които текат ремонтни дейности. Те са над 40 – вътрешноквартални улици в район „Нови Искър”, ж.к. "Студентски град", кв.„Лозенец”, кв. Княжево”, кв. „Симеоново”, кв. „Горна Баня”, старата част на кв.„Овча купел”. 
Източник: Милослава АНГЕЛОВА , Фокус