Строителството на третото летище в Истанбул се води с ускорени темпове

Строителството на третото летище в Истанбул се води с ускорени темпове, предава Anadolu Agency в руската си редакция. След пускането си в експлоатация то ще се превърне в най-голямото в целия свят, заяви директорът на компанията изпълнител Юсуф Акчайоглу.
По неговите думи, след завършването си летището ще може приема самолети на 250 авиокомпания от целия свят.
Той също съобщи, че летището се строи с ускорени темпове, като през лятото работата е провеждана на три смени.
По думите на Акчайоглу, първият етап на строителството ще бъде завършен предсрочно на 26 февруари 2018 г. За завършването на този основен етап са отделени 6 млрд. евро, от които вече са усвоени 2,4 млрд.
„Летището ще може да приема по 2 хил. самолета в денонощие“, заяви той.
Той заяви също, че най-трудоемките етапи на строителството вече са зад гърба, като са осъществени 30 % от планираните строителни работи.

Източник : www.focus-news.net

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]