Супермашина ще лови бежанци във влака

Нов рентген ще лови бежанци и контрабанда във влаковете. Той ще позволи да се сканират едновременно композициите на два коловоза на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Обществената поръчка за супермашината ще бъде обявена до дни. Досега проверки на влаковете почти липсвали, пише "Стандарт".

Нов контролен център пък ще позволи работата на митничарите по граничните пунктове да бъде следена онлайн в реално време. Специализиран екип от най-малко 20 души, разделени в четири смени, ще наблюдава денонощно работата на колегите им в страната, които проверяват с мобилни рентгени какво влиза през границата.

На практика цялата южна граница ще бъде оборудвана с рентгени, които ще излъчват директно картина в София.

Цялата инвестиция по доставката на нови рентгени ще е за 13 млн. лв., изграждането на онлайн центъра е за над 1,5 млн. лв.

Източник: www.m.blitz.bg

ЖП транспорт

Провалът на процедурата за електрическите влакове показа липсата на капацитет и организация в транспортното министерство

март 31, 2024

Михаил Рангелов Оттеглянето на китайската компания CRRC от търга в България и последващото прекратяване на разследването от Европейската к…