Светът се нуждае от над 30 хил. пилоти годишно, смятат от “Бойнг”

Светът се нуждае от 31 хил. нови пилоти годишно, за да отговори на увеличението на въздушните флотилии най-вече в азиатско-тихоокеанския район, където растежът е много силен в този сектор. Това съобщи днес американският самолетостроителен концерт Боинг (Boeing), цитиран от БТА.

До 2035 г. ще трябва да бъдат наети общо 617 хиляди нови пилоти, от които 248 хил. – в азиатско-тихоокеанския район. В Европа ще бъдат необходими 104 хил. пилоти през този период, а в Северна Америка – 112 хиляди.
На Латинска Америка пък ще ѝ трябват 51 хил. пилоти, 58 хил. – на Близкия изток, 22 хил. – на Африка и същият брой на Русия.

Европейският конкурент на Боинг – Еърбъс (Airbus) прогнозира, че за същия период ще бъдат необходими 33 хил. нови самолета, от които 9 500 машини за далечни полети и над 23 500 – за полети на средно разстояние.

Въздушните компании ще трябва да наемат всяка година 35 хил. техници за поддръжка до 2035 г., което е общо 679 хил. техници, са изчислили експертите на Боинг.

Източник : www.dnevnik.bg

ЖП транспорт

Олег Петков: За да управляваш успешно железниците, трябва да си професионалист и да си отговорен пред обществото

март 20, 2023

За да управляваш успешно държавен железопътен транспорт ти трябват две задължителни качества – Чувство за отговорност пред обществото и професионални познания и практически опит.       За съжаление през […]

ЖП транспорт

Положението в железниците ни е трагично – не достигат кадри, заплащането е мизерно

март 17, 2023

Има критичен недостиг на кадри в железниците, а тези, които са останали получават заплащане доста под средното в страната. Тази констатация бе изведена на преден план по време на кръгла […]

Автомобилен транспорт

Започва стрителството на православен храм във ВТУ “Тодор Каблешков”

март 17, 2023

На 27 март 2023 г. от 11:30 часа ще бъде направена първа копка и полагане на основен камък на православен храм „Всички български светии“ в двора на Висшето транспортно училище […]