Тази седмица отварят за движение Лъвов мост

В средата на седмицата Лъвов мост в София ще бъде отворен за движение, след като през лятото той беше ремонтиран основно. От сряда (29 октомври) трасето около него ще бъде пуснато напълно. „Съоръжението на бул. „Мария Луиза“ на горното ниво на естакадата е готово. Остава ни през следващите два дни да монтираме само светофарните уредби и да сложим предпазните парапети“, обясни зам.-кметът Любомир Христов.
 
„Колите по бул. „Сливница“ вече се движат по двата тунела, които минават под булeварда. До края на седмицата северният тунел откъм гарата ще бъде затворен за два дни. Ще изберем време, когато няма да вали и градусите ще са положителни, за да се положи там последният износващ слой асфалт“, допълни още той.
 
Освен пълното обновяване на моста около траймвайното трасе ще бъдат поставени декоративни обезопасителни стълбчета. Те трябва да повишат безопасността за пешеходците и велосипедистите, които преминават от там. На метри от моста на специални фундаменти са изложени два големи отломъка от античния римски мост, които бяха открити по време на строежа, съобщават от в-к „Преса“.
 
По думите на Любомир Христов в началото на 2015 г. ще стартира изграждането на следващата естакада при кръстовището на бул. „България“ и бул. „Иван Гешов“. Очаква се тя да бъде готова до ноември следващата година.
Източник: Econ.bg
Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]