Тест на „Тракия“ между Стара Загора и Карнобат в петък

Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет.Заради специално изследване на качеството на магистрала "Тракия" между Стара Загора и Карнобат движението в отсечката ще бъде затруднено на 16 май – петък, между 8 и 17 часа.
 
Тестът на носимоспособността на пътната конструкция ще се извърши с дефлектограф – специална машина, широка колкото една пътна лента.  Чрез специална мобилна сонда ще бъдат взети проби от настилката по цялата дължина на участъка в двете посоки на движение. Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет. 
 
В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч.
 
Агенция "Пътна инфраструктура" напомня, че подобни проучвания са обичайна практика при пътни участъци, финансирани от еврофондовете. 
 
Тя препоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.
 
Източник: www.dnevnik.bg, 13.05.2014
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]