ТИР се вряза в къща, един е загинал, 7 ранени

Един човек е загинал, а 7 души са ранени, след като тежкотоварен автомобил се вряза в къща в ромската махала на Лом, съобщи директорът на местната болница д-р Георги Савков пред Би Ти Ви.

Информацията за тежкото произшествие е потвърдена и от МВР.

Инцидентът е станал около 18:30 часа на входа на града откъм Монтана.

В двора е имало десетина души, които празнували на открито. 

Мъж на около 30 години е загинал при инцидента в ромския квартал на Лом, съобщи по-късно д-р Георги Савков. Той посочи, че в Спешното отделение на болницата са приети още 7 души с различни наранявания, но те не застрашават живота им.

"Има хора със счупени бедра, със счупени крайници, но не е нещо опасно поне засега",

допълни д-р Савков. По думите му пред болницата са се събрали доста хора.

"Очаквам да докарат и още хора", обясни управителят, който в момента е в болницата. Той допълни, че шофьорът на тежкотоварния камион все още не е изваден от кабината, която е била много смачкана. 

Малко по-късно 60-годишният мъж бе заведен в болницата. Все още не може да се каже какво е състоянието му, защото воланът е притиснал корема му и ще минава на скенер. 

"Тежка нощ се очертава за екипите ни", заяви д-р Савков.

По първоначална информация, шофьорът е загубил управление над камиона по нанадолнище, при което е изпуснал завой и ТИР-ът се забил в къщата. 

Камионът със софийски номер е пропуснал завой в кв. Младеново,

минал е през двор на къща и се е врязал в нея.

Районът е отцепен от полицията, извършват се следствени действия.

Източник : www.vesti.bg

Uncategorized

Бившите транспортни войски ще дострояват жп линията София – Елин Пелин

март 29, 2023

Държавната компания „Транспортно строителство и възстановяване“ (ТСВ) – наследник на Войските на министерството на транспорта ще дострои част от железопътната линия София – Елин Пелин, а за другия участък ще […]

Воден транспорт

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

март 27, 2023

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за съдействие от […]

ЖП транспорт

Интермодалният транспорт става все по-важен, България планира още 5 терминала

март 26, 2023

Пренасянето на товари, използвайки няколко вида транспорт, е бъдещето не само за нашата страна, но и за цяла Европа. Основният принцип на интермодалния транспорт е да се използва железопътен транспорт за […]