ТИР се вряза в къща, един е загинал, 7 ранени

Един човек е загинал, а 7 души са ранени, след като тежкотоварен автомобил се вряза в къща в ромската махала на Лом, съобщи директорът на местната болница д-р Георги Савков пред Би Ти Ви.

Информацията за тежкото произшествие е потвърдена и от МВР.

Инцидентът е станал около 18:30 часа на входа на града откъм Монтана.

В двора е имало десетина души, които празнували на открито. 

Мъж на около 30 години е загинал при инцидента в ромския квартал на Лом, съобщи по-късно д-р Георги Савков. Той посочи, че в Спешното отделение на болницата са приети още 7 души с различни наранявания, но те не застрашават живота им.

"Има хора със счупени бедра, със счупени крайници, но не е нещо опасно поне засега",

допълни д-р Савков. По думите му пред болницата са се събрали доста хора.

"Очаквам да докарат и още хора", обясни управителят, който в момента е в болницата. Той допълни, че шофьорът на тежкотоварния камион все още не е изваден от кабината, която е била много смачкана. 

Малко по-късно 60-годишният мъж бе заведен в болницата. Все още не може да се каже какво е състоянието му, защото воланът е притиснал корема му и ще минава на скенер. 

"Тежка нощ се очертава за екипите ни", заяви д-р Савков.

По първоначална информация, шофьорът е загубил управление над камиона по нанадолнище, при което е изпуснал завой и ТИР-ът се забил в къщата. 

Камионът със софийски номер е пропуснал завой в кв. Младеново,

минал е през двор на къща и се е врязал в нея.

Районът е отцепен от полицията, извършват се следствени действия.

Източник : www.vesti.bg

ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]

ЖП транспорт

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS – ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. […]