ТИР се вряза в къща, един е загинал, 7 ранени

Един човек е загинал, а 7 души са ранени, след като тежкотоварен автомобил се вряза в къща в ромската махала на Лом, съобщи директорът на местната болница д-р Георги Савков пред Би Ти Ви.

Информацията за тежкото произшествие е потвърдена и от МВР.

Инцидентът е станал около 18:30 часа на входа на града откъм Монтана.

В двора е имало десетина души, които празнували на открито. 

Мъж на около 30 години е загинал при инцидента в ромския квартал на Лом, съобщи по-късно д-р Георги Савков. Той посочи, че в Спешното отделение на болницата са приети още 7 души с различни наранявания, но те не застрашават живота им.

"Има хора със счупени бедра, със счупени крайници, но не е нещо опасно поне засега",

допълни д-р Савков. По думите му пред болницата са се събрали доста хора.

"Очаквам да докарат и още хора", обясни управителят, който в момента е в болницата. Той допълни, че шофьорът на тежкотоварния камион все още не е изваден от кабината, която е била много смачкана. 

Малко по-късно 60-годишният мъж бе заведен в болницата. Все още не може да се каже какво е състоянието му, защото воланът е притиснал корема му и ще минава на скенер. 

"Тежка нощ се очертава за екипите ни", заяви д-р Савков.

По първоначална информация, шофьорът е загубил управление над камиона по нанадолнище, при което е изпуснал завой и ТИР-ът се забил в къщата. 

Камионът със софийски номер е пропуснал завой в кв. Младеново,

минал е през двор на къща и се е врязал в нея.

Районът е отцепен от полицията, извършват се следствени действия.

Източник : www.vesti.bg

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]