Това са най-добрите летища в света (ГАЛЕРИЯ)

Летищата са последните места, където туристите биха искали да прекарат времето си, когато се тръгнали на ваканция в чужбина. Някои от аерогарите обаче предлагат такава красива архитектура и толкова разнообразни забавления, че на човек да му се прииска да остане там за по-дълго.

Онлайн платформата за сравняване на аеропортове и самолетни компании Skytrax публикува последния си доклад за най-добрите летища в света. Ето кои са победителите:

10. Международно летище Хамад в Доха (DOH)

Пътници на година: 30 милиона души

С какво се отличава?

На летището се намира основния офис на Qatar Airways. Има два терминала с обща площ от близо 22 000 декра, като построяването на аерогарата е струвало 16 милиарда долара. Тя впечатлява със своята архитектура и се смята за едно от най-луксозните летища в света.

9. Международно летище Кансай (KIX)

Пътници на година: 20 милиона

С какво се отличава?

Аерогарата се намира на изкуствено създаден остров в залива Осака. Запомнящи при него са модерната архитектура и услужливия персонал. Заедно с това от салона за пътници се разкрива страхотна гледка на излитащите и кацащите самолети.

8. Летище Хийтроу (LHR)

Пътници на година: 73,4 милиона

С какво се отличава?

Лондонското летище е едно от най-натоварените в света и най-голямото от всички пет граждански аерогари, които обслужват Лондон. Неговият Терминал 5 е обявен от Skytrax за най-добрият в света.

7. Летище Цюрих (ZRH)

Пътници на година: 25,5 милиона

С какво се отличава?

Намиращо се само на няколко километра от сърцето на едноименния швейцарски град, на това летище няма шанс пътниците да скучаят, независимо колко дълъг е престоят им. Там те могат да вземат велосипеди или ролери под наем или да посетят музея на транспорта „Люцерн”.

6. Централно международно летище в Япония (NGO)

Пътници на година: 9,8 милиона

С какво се отличава?

Разположената в близост до град Нагоя аерогара е смятана за най-доброто регионално летище в света. То предлага на пътниците да релаксират в традиционно японско спа, докато чакат полета си.

5. Международно летище Хонконг (HKG)

Пътници на година: 63,1 милиона

С какво се отличава?

Построено на изкуствен остров до брега на Хонконг HKG е едно от най-важните и натоварени летища в Азия. Хората, които не бързат да го напуснат, могат да поиграят голф на игрището SkyCity Nine Eagles в близост до Терминал 2.

4. Международно летище Ханеда (HND)

Пътници на година: 72,8 милиона

С какво се отличава?

Ханеда е едно от двете основни летища, които обслужват района на Токио. Обслужването и чистотата на четвъртата най-натоварена аерогара в света са безупречни.

3. Летище Мюнхен (MUC)

Пътници на година: 38,7 милиона

С какво се отличава?

MUC е основен хъб за авиопревозвачите Air Berlin, Lufthansa и Condor. Летището е изградено от метал и стъкло, а неговите посетители могат да поиграят миниголф в парка там или да разгледат изложбата на стари самолети.

2. Международно летище Инчон (ICN)

Пътници на година: 41,7 милиона

С какво се отличава?

Аерогарата се намира в близост до Сеул, като е отворила врати за първи път през 2001 г. Тя е изпълнена с множество магазини, ресторанти и там постоянно има различни културни изяви. Пътниците там могат да разгледат и Музей на корейската култура.

1. Международно летище Чанги (SIN)

Пътници на година: 54 милиона

С какво се отличава?

За четвърта поредна година сингапурското Чанги е обявено за най-доброто летище в света. То очарова с уникална архитектура, с екзотични растения, както и с луксозни магазини и заведения за хранене. Неговите посетители могат да гледат кино, да се насладят на различни мултимедийни забавления или да се отпуснат в спа центъра.

Източник : www.money.bg

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…