Товарните превози със 17% надолу

 

Превозените товари през третото тримесечие на годишна база са намалели с 16,6 на сто, сочат предварителни сезонни данни на Националния статистически институт.

От сухопътния транспорт са превозени над 27,392 млн. т или с 5,423 млн. т по-малко спрямо съответното тримесечие на 2013 г., като намаление се наблюдава при всички видове сухопътен транспорт.

Спрямо съответния период на предходната година от юли до края на септември превозените пътници бележат спад с 0.2 на сто. Железницата е обслужила 107,871 млн. пътници или с 1.2 на сто повече на годишна база, което се дължи на увеличението на вътрешните превози – с 1.4 на сто. Превозените пътници от автобусния транспорт се увеличават с 1,805 млн., или с 1.8 на сто, докато в железопътния транспорт се наблюдава намаление от 7.1 на сто.

През третото тримесечие от сухопътния транспорт са превозени над 27,392 млн. тонкилометра.

Източник: в. Монитор,27.11.2014г.

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]