Toyota – Канада изтегля 387 хил. автомобила с въздушни възглавница „Таката“

Toyota – Канада разшири своята процедура по изтегляне на превозни средства, оборудвани с въздушни възглавници “Таката”, изтеглени са още 255 000 автомобила.

Проблемът при въздушните  възглавници е че имат нагнетател, който може да се взриви при катастрофа, изстрелвайки парчета метал в купето, създаващи опасност за нараняване на пасажерите и шофьора.

Общият брой на дефектни автомобили  в момента е 387 000, припомниха от Toyota в Канада.

Засегнатите модели:

2003-2007 Corolla и Corolla Matrix.

2005-2006 Tundra.

2005-2007 Sequoia.

2003-2007 автомобили Lexus SC430.

Собствениците надефектните превозни средства  – Toyota / Lexus ще бъдат уведомени по пощата за проблема, за да предприемат действия за отстраняване му.

Досега седем смъртни случая са били свързани с този проблем, включително смъртта през април в Луизиана на жена.

Джордж Айни – директор на канадската асоциация за защита на автомобилизма, съобщава , че е проблемът е по- вероятно да се отключи през топлите дни.

„ Канада няма да е приоритетен пазар за тези възглавници и това е напълно разумно. Ние вярваме, че рискът от нещо да се случи в Канада е минимален" каза той пред CBC News.

 

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]