Toyota ще произвежда автобуси на водород

 

Toyota Motor Corporation обяви, че в началото на 2017 г. ще започне продажбите на нископодови градски автобуси, оборудвани с водородна задвижваща система.

Представители на най-големият японски производител на автомобили коментираха, че вече са проведени полевите изпитания за приложимост на водородните автобуси с емблемата на Toyota. Освен това първите два от тях ще бъдат предоставени за използване от общината на японската столица Токио, за да извършват дейността си по редовни линии в мегаполиса.

През 2020 г. Токио ще бъде домакин на следващите летни Олимпийски игри. За тази цел от компанията планират до тогава над 100 от задвижваните с водород автобуси от модела Toyota Fuel Cell Bus да влязат в експлоатация.

За Toyota водородът е важен енергиен източник на бъдещето. Системата, която ще бъде използвана при градските автобуси на компанията е сходна с тази, с която е оборудван седана Mirai.

Източник: http://www.kamioni.bg, 03.11.2016г.

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…