Тръгва услуга за споделено ползване на автомобили у нас

Първата услуга за споделено ползване на автомобили вече ще бъде достъпна и в България. CarAmigo е българо-белгийски стартъп, който вече оперира в няколко европейски държави и от това лято започва дейността си у нас, пише Kmeta.bg.

Основана от международен екип от белгийци, французи и българи, компанията решава няколко проблема, с които собствениците и ползвателите на автомобили се сблъскват. Услугата дава възможност потребителите да спестяват пари и да превръщат пасивите си в активи.

"Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от такъв за определен период" съобщава съ-основателят на сайта Мирослав Михайлов. "Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно."

CarAmigo решава още един основен проблем, който стои пред собствениците на автомобили. “Множество изследвания сочат, че европейците биха отдали под наем автомобила си и биха наели кола от частен собственик, но само при условие, че се чувстват сигурни като потребители на подобни услуги“ – казва съоснователят Тим Гюбел и обобщава: „Ролята на CarAmigo е да осигури точно това липсващо звено“.

Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация. Разбира се, най-силният регулатор и гарант за качеството на услугата са индивидуалните рейтинги и оценки, давани от самите потребители при всяко наемане на кола.

Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.

Източник : www.economic.bg