Транспортните фирми да подготвят по-добре водачите

Собствениците на фирми, които се занимават с товарни превози, трябва сериозно да помислят за подготовката на водачите. Това заяви в предаването „Споделена отговорност“ на Радио „Фокус“. Алекси Кесяков, секретар на Държавно обществената комисия по безопасност на движението.
„Има фирми, които непрекъснато следят поведението на техните водачи и това им спестява много, защото загубите на човешки живот, на здраве и на имущество са изключително големи“, посочи Кесяков. Той подчерта за пореден път необходимостта от въвеждането на Международния стандарт за управление безопасността на движението 39001 във фирмите, които извършват обществен превоз на пътници и товари.
„Той е предвиден точно за такива фирми, които да си подредят нещата в собствената дейност така, че да минимизират загубите от пътнотранспортни произшествия и да опазват живота и здравето на своите служители.“, каза още Алекси Кесяков.
 
Източник: Focus-news.net
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]