Трейс ще продължи с обратното изкупуване на акции и през 2016 г.

Трейс Груп Холд АД ще продължи с обратното изкупуване на акции и през тази година. Това коментира изпълнителният директор на пътния холдинг Мирослав Манолов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира, че дружеството, част от водещия индекс SOFIX, изпраща „изключително успешна 2015 г.“, в която е отчетен 80% ръст на печалбата, а приходите от продажби възлизат на 240 млн. лв.

За годината Трейс очаква ръст на приходите от 40-50%, тъй като предстои завършване на ключови проекти.

Компанията ще участва и в предстоящите търгове за довършване на софийското метро. През годините Трейс се специализира именно в тази сфера от строителния бизнес, обясни Манолов.

По думите му процесът на обратно изкупуване на собствени акции ще продължи и през тази година, като срокът, който изтича след два месеца, ще бъде удължен. Към настоящия момент Трейс е изкупил близо 60 хил. свои акции.

Излизането на външни пазари е сред приоритетите на компанията. Манолов посочи Сърбия като сериозно предизвикателство. В България компанията инвестира в по-слабо развити райони като Смолян, Плевен и Монтана.

Днес акциите на Трейс поскъпнаха с 0,64% до 5,938 лв. и 143,7 млн. лв. пазарна капитализация. От началото на годината ценовият ръст е 4%.

Източник : www.investor.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]