Трейс ще продължи с обратното изкупуване на акции и през 2016 г.

Трейс Груп Холд АД ще продължи с обратното изкупуване на акции и през тази година. Това коментира изпълнителният директор на пътния холдинг Мирослав Манолов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира, че дружеството, част от водещия индекс SOFIX, изпраща „изключително успешна 2015 г.“, в която е отчетен 80% ръст на печалбата, а приходите от продажби възлизат на 240 млн. лв.

За годината Трейс очаква ръст на приходите от 40-50%, тъй като предстои завършване на ключови проекти.

Компанията ще участва и в предстоящите търгове за довършване на софийското метро. През годините Трейс се специализира именно в тази сфера от строителния бизнес, обясни Манолов.

По думите му процесът на обратно изкупуване на собствени акции ще продължи и през тази година, като срокът, който изтича след два месеца, ще бъде удължен. Към настоящия момент Трейс е изкупил близо 60 хил. свои акции.

Излизането на външни пазари е сред приоритетите на компанията. Манолов посочи Сърбия като сериозно предизвикателство. В България компанията инвестира в по-слабо развити райони като Смолян, Плевен и Монтана.

Днес акциите на Трейс поскъпнаха с 0,64% до 5,938 лв. и 143,7 млн. лв. пазарна капитализация. От началото на годината ценовият ръст е 4%.

Източник : www.investor.bg

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]