Трейс завладява Балканите!

Сръбските дружества на Трейс с нов договор за 3,2 млн. евро

Трейс участва в рехабилитация на железопътна инфраструктура в Македония

Стратегията на компанията за установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и по-конкретно в Сърбия, Косово и Македония, вече намира своята реализация.

Две от дъщерните дружества на Трейс Груп Холд са подписали нов съвместен договор за поддръжка на пътища в Сърбия. Обединение между Трейс ПЗП Ниш АД и Трейс ПЗП Враня ООД ще ремонтира част общинската пътна мрежа на сръбската община Враня, става ясно от подадено от компанията съобщение до БФБ-София.Съвместният договор е на стойност от 3,2 млн. евро и е сключен на 7-ми септември, а срокът за изпълнение е 72 дни. Двете дружества ще ремонтират и реконструират 11 участъка от общинската пътна мрежа на Враня с обща дължина от 42 км. Участъците свързват различни населени места на територията на общината, а дейностите по проекта включват отводняване, асфалтиране и поставяне на предпазни огради.

Трейс ПЗП Ниш АД и Трейс ПЗП Враня са специализирани в ремонта и поддръжката на пътната мрежа в Сърбия. Двете дружества работят на територията на 28 сръбски общини и поддържат близо 2 800 км. пътна мрежа. Компаниите разполагат със собствени производствени бази, сред които кариери за инертни материали, 7 асфалтови бази и над 220 строителни машини.Трейс ПЗП Ниш АД е първото сръбско дружество, което се присъедини към Трейс Груп Холд АД в края на 2014 г. След него беше закупено и пътно-строителното дружество Трейс ПЗП Враня ООД. Двете фирми са водещи в местния строителен бранш и оперират на територията на 28 общини в Сърбия, като поддържат близо 3 000 км пътна мрежа.

Консорциум от четири компании, между които са "Трейс груп холд" с 20%дял, спечели голяма обществена поръчка за рехабилитация на железопътна инфраструктура в Македония. Тя е на стойност близо 22.8 млн. евро и включва подновяване и реконструкция на участъка Битоля – Кременица, който е част от железопътната връзка между Македония и Гърция и от транспортен коридор №10.Според съобщение на "Трейс груп холд" до фондовата борса договорът за жп отсечката е подписан с възложител Министерството на финансите на Македония. В него се предвижда да бъде извършена реконструкция на 17 километра неелектрифицирана жп линия. Работата включва подновяване на отсечката и увеличаване на товароносимостта по нея, изграждане на гара в Забени и реконструкция на спирката при Кравари. Десет прелеза в участъка ще бъдат превърнати в охраняеми, шест моста ще бъдат премахнати и изградени отново, а други три ще бъдат заменени с подземни канали. Ще бъде подновена и сигнализацията. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Отсечката се финансира по споразумение между правителството на Македония и Европейската комисия.

Източници: Инвестор, Капитал

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…