Трети ден хаос на Дунав мост

Напрежението в района на Дунав мост продължава да расте
Трети ден продължава хаосът на Дунав мост при Русе. Опашката от тежкотоварни автомобили е над 10 км и продължава да се увеличава. Въведеното безкасово плащане на такси на граничния пункт създава проблеми не само на шофьорите, които чакат с часове, но и на транспортните фирми, които търпят загуби заради закъсненията. 
 
Напрежението в района на Дунав мост продължава да расте. Шофьорите се оплакват не само от дългото чакане, но и от липсата на организация от страна на полицията. 
 
Ситуацията е трудна и за самите транспортни фирми, които търпят сериозни загуби. 
 
Шофьорите са категорични, че новата организация за плащане с карти не е добре обмислена. 
 
Въпреки че митницата пусна и трето трасе за обработка на камиони, то не работи постоянно, за да не се стига до ново струпване на ТИР-ове, този път на самия Дунав мост.
Източник: news7
Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]