Три нови карти за пътуване в София

Комисията по транспорт към Столичния общински съвет прие икономическата рамка на обществения транспорт, в която влизат цената на билета и въвеждането на нови видове превозни документи.

Така на практика се дава зелена светлина на поскъпването на билетите за еднократно пътуване с превозните средства на градския транспорт в София. Предстои в следващите две седмици промяната в ценовата политика на превозните документи в градския транспорт да бъде разгледана още в стопанска и финансова комисия, а след това да бъде гласувана от Столичния общински съвет.

Преди седмица Центърът за градска мобилност излезе с предложението с 60% да се повиши цената с мотива, че по този начин ще се стимулира използването на карти, чиято стойност се запазва. Стана ясно и че санкциите за нередовни пътници също ще се увеличат – глобата ще стане 40 лева, а актът 200 лева.

Въвеждат се и три нови вида превозни документи – карта „метро плюс“ за метро и една линия наземен транспорт на цена от 43 лв.; тридневна карта за всички линии на цена от 10 лв. и карта „София“ за 20 лв., с преференции при посещения на културни и исторически забележителности.

Припомняме, че на 1 април се проведе протест в столицата срещу намерението да бъде увеличена цената на билета за еднократно пътуване в публичния транспорт на 1,60 лв.                                                                         Източник :  www.logistika.bg

 

 

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…