Трябваше да назначим Флоров за шеф на ДАИ

Винаги, когато сме получавали сигнали, сме задействали по наш вътрешен механизъм проверки. Но в крайна сметка специализираните органи имат правомощията да разследват и да стигнат до краен резултат. Това заяви пред "Събуди се…" министърът на транспорта Ивайло Московски по повод "ДАИ-гейт" и ареста на шефа на агенцията Цветелин Цветанов. Московски разясни, че в момента, в който започна реализацията на акцията, е разпоредил да се окаже максимално съдействие на разследващите органи. „Както и аз съм готов да съдействам за каквото и да било”, допълни той.

„При всички положения е шокиращо това, което научавам, но нека оставим разследващите органи да си свършат работата. На няколко пъти опитахме структурно да променим нещата. Моето предложение за председател на ДАИ бе господин Станимир Флоров, който можеше да неутрализира корупционните практики. Цветелин Цветанов беше един от 28-те регионални директори. Това, че с него сме от един град, няма никакво значение. Не съм имал приятелски отношения с него”, заяви транспортният министър.

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт”: „Аз не бягам от отговорност. Пак повтарям – моята номинация за този пост бе за Станимир Флоров”.

„Всеки контролен орган в държавата е обект на корупционни практики. Убеден съм, че през следващите месеци ще бъдем свидетели на нови разработки и разкрития”, заяви Ивайло Московски.

Източник : www.blitz.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…