Цветелин Цветанов е новият директор на ИА Автомобилна администрация

Изпълнителна агенция Автомобилна администрация има нов изпълнителен директор. Това е Цветелин Цветанов, бивш директор на ДАИ-Плевен. Информацията бе съобщена от Дарик Радио.

Цветелин Цветанов сменя на поста досегашния шеф на агенцията Димитър Ганев. Ден преди новината за рокадата Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) е изразил, пред Дарик, опасения, че превозвачите няма да са съгласни с назначението на Цветанов за изпълнителен директор на Автомобилна администрация без провеждане на конкурс и без съгласуване с бранша. „Държим изпълнителният директор да бъде професионалист, а не парашутист.

Лицето, което се готви от Плевен, не е бил никога ръководител на национално ниво”, заявил пред радиото Лалов. „Предупредихме, че това според нас е най-неподходящият човек, тъй като има определени съмнения относно мандата му като шеф на регионалната дирекция в Плевен. Сега компетентните органи ще кажат дали е. Ние искахме всичко да е прозрачно и точно и на това ниво да бъде човек, който е ерудиран и е запознат с проблемите”, коментира Красимир Лалов пред Дарик след назначението. Според Лалов превозвачите нямало да оставят нещата така и можело да се стигне до протести. Браншовата организация ще поиска среща с премиера Борисов, на която превозвачите да изложат исканията си за провеждане на конкурс за поста на изпълнителния директор в „Автомобилна администрация”. Ако не последва реакция ще започнат протестни действия, съобщава Дарик.

Източник: Дарик радио

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]