Uber набира български IT специалисти срещу „значително над средното заплащане“

Интернет платформата за споделени пътувания Uber започва да инвестира сериозно в България, обявиха от компанията.

Дружеството стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.

Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Освен това Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт за набиране на инженери (www.uber-bulgaria.com), който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

"Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като "Силициевата долина на Европа", заяви главният технически директор на Uber Туан Фам.

Според генералния мениджър на Uber за България Димитър Радуков компанията ще помогне на много способни млади ИТ инженери да не емигрират, а също и други да се върнат от чужбина в България.

"Предлагаме интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии", заяви Радуков.

Източник: Клуб З

Градски транспорт

Граждани проплакаха: Поражения и в жилищата край метрото в „Хаджи Димитър“

 Редактор: Ралица БратановаP Три дни след като метрото в района на „Хаджи Димитър“ спря, а релсите се надигнаха наши зрители сигнализираха – започват същите процеси и в близките до проблемната метростанция жилищни блокове.  […]

Автомобилен транспорт

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – ИНОЕЪР И ИНОВАТИВЕН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

На 14.01.21г. се състоя изложение на превозни средства по повод 120-годишнината на градския транспорт в София. Наред с разказите за транспорта от миналото, публиката се запозна и с планираните иновации […]

ЖП транспорт

РЖД започна превоз на ремаркета

17 ремаркета бяха натоварени на жп платформи и потеглиха от гара Нефтекамск до гара Усинск, като разстоянието между двете станции е 1828 км. Ремракетата се транспортират на специални вагони с дълги бази, собственост на […]