Uber придоби разработчик на автономни камиони

Сумата, за която Uber е закупила Otto не е обявена.

 

Един от основателите на Otto Антъни Левандовски, който преди това е работил в Google, разработва подобни технологии от години. Той ще оглави дивизията на Uber в сектора на автономните автомобили, което включва камиони и коли.

Технологиите на Otto ще се използват за стартиране на товарни превози на дълги разстояния. В бъдеще това може да означава, че Uber ще влезе в пряка конкуренция с големите транспортни компании, като UPS и DHL.

Транспортната компания започва и друг проект, в който автономни коли ще превозват реални клиенти в Питсбърг. В началото в колите ще има и шофьори в случай, че нещо се обърка. Uber откри офис с 50 инженери по роботика в града и в няколко други страни.

По-рано тази година от подразделението на американската компания у нас обявиха, че ще разширят инвестициите си. В центъра вече работят над 20 инженери, наети на пълен работен ден, като планът на компанията е да увеличи борят им до 60 в рамките на една година. Центърът в България ще създава високотехнолигичен софтуер, който е от критично значение за компанията и ще бъде използван в над 330 града в над 61 държави. Инвестиционният проект ще създаде изключително атрактивни работни места за висококвалифицирани софтуерни специалисти и ще предостави възможност да се работи върху върхови технологии.

Разработеният софтуер ще обслужва електронните плщания и издаването на електронни фактури на клиентите, ползващи онлайн платформата на Uber. Хъбът ще осигурява и поддръжка на разработения софтуер постоянно, като инженерите назначени в България ще наблюдават работата на софтуера и ще отстраняват възникнали проблеми, бъгове и т.н. Софтуерът за обслужването на плащания и електронни фактури постоянно ще се обновява според нуждите на Uber Technologies, мащаба на бизнеса и промените на местните законодателства в държавите, в които Uber оперира.                                                                                                    Източник : www.kamioni.bg

ЖП транспорт

От Торино до Париж за 3 часа с влак, 3 млн. тира ще изчезнат от пътя (Графика)

03.03.2021 19:42; Виолина Христова, Рим 80104; Френски работници разглеждат карта на проекта за тунела. ЕС финансира 40% от проекта за високоскоростна жп линия между Италия и Франция След 30 години […]