Uber разширява екипа си по сигурността

Услугата за превоз на пътници Uber значително разширява своя екип по сигурността, тъй като се опитва да успокои тревогите, свързани с неприкосновеността на данните на нейните клиенти, защитата срещу хакери и дори защитата на нейните служители в офисите от физически атаки, пише CNBC.
Компанията, оценявана на около 50 млрд. долара, планира да приключи годината с повече от 100 служители в своя екип по сигурността, което означава увеличение от около 25%.
 
Джо Съливан, бивш федерален прокурор по престъпленията в киберпространството, беше нает за главен директор по сигурността през април – точно месец, след като Uber бе критикувана за това как съхранява данни. През февруари тя обяви, че личната информация на около 50 000 нейни шофьори е станала жертва на хакерска атака от неизвестен извършител.
Съливан дойде от Facebook, където беше главен директор по сигурността в продължение на пет години. Той и неговият екип отговарят за физическата сигурност, доверието и безопасността, включително за разследванията на инциденти с шофьори, както и за сигурността в киберпостранството.
"Това, за което съм най-развълнуван, е, че можем да използваме технология, за да подобрим четири наши области [на отговорност] по едно и също време“, коментира Съливан.
 
Служителите на Uber може да се нуждаят от защита, тъй като биха могли да бъдат „поляризиращи фигури в своите общности“, допълва той. Компанията е изправена пред спорове с таксиметровите шофьори, включително и  стана причина за сблъсъци по улиците на Париж . Освен това среща съпротива от страна на местните власти на много места по света.
 
През миналата седмица полицията обискира офис на Uber в Хонконг в операция, която доведе до ареста на петима шофьори, които са обвинени в шофиране без необходимите разрешителни и застраховки, посочват местните медии.
 
В края на миналата година един от директорите на компанията, Емил Майкъл, предизвика полемика, като беше цитиран да казва, че Uber трябва да наеме частни следователи, за да започне кампании срещу критиките на журналистите.
 
Съливан твърди, че Uber е работила над по-голямата сигурност на данните, преди той да бъде нает в компанията.  
 
Източник: www.investor.bg/

 
Автомобилен транспорт

Автобуси и таксита ще блокират София в сряда

Автобусните превозвачи и таксиметровите шофьори обявиха ефективен протест на 25 ноември (сряда). Причината – фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, което стопира промените в Наказателния […]

Въздушен транспорт

IATA: Транспортните ограничения са предизвикателство пред разпространението на Covid ваксини

Въздухоплавателните товарни оператори могат да изпитат трудности пред ефективното разпространяване на ваксините срещу Covid-19, ако не бъдат облекчени противоепидемичните ограничения за пътуване, предупреди Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитирана […]

Въздушен транспорт

Нискотарифните компании ще са печелившите от коронакризата

Европейските летища, които са тежко засегнати от епидемията от коронавируса, ще трябва да намерят нов модел на функциониране след кризата, в който нискотарифните компании ще са печелившите. Това прогнозира днес […]