Uber следи обслужените клиенти

Последната версия на мобилното приложение за споделено пътуване Uber продължава да записва местоположението на клиентите, след като са доставени на желания адрес, твърди SlashGear. Следенето продължава 5 минути след приключването на поръчката, за да се установи накъде се движи пътникът след пристигането.

От Uber оправдават събирането на такава информация с желанието си да подобрят качеството на услугата и да повишат безопасността. В бъдеще данните щели да се използват за избор на най-подходящо място за качване и слизане на клиентите.

През 2015 г. родната Комисия за защита на конкуренцията започна разследване на Uber за нелоялна конкуренция по сигнали на таксиметровата компания "О'Кей Супертранс". Базираната в Сан Франциско компания беше глобена с 200 000 лв., а Върховният административен съд забрани услугата, докато спорът между комисията и компанията не се реши по същество.

Източник : www.fakti.bg

Трако, изложение на локомотиви и вагони
ЖП транспорт

Trako отвори врати за посетители в Гданск

септември 23, 2023

Trako привлича стотици изложители и десетки хиляди посетители. Толкова голям интерес към събитието със сигурност се дължи на актуалните тенд…

Въздушен транспорт

Хеликоптер изчезна край Гърмен

септември 22, 2023

Хеликоптер е паднал край село Гърмен, което се намира в близост до град Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. За момента няма информация за пострадали …